Trainingen

Trainingen 2018-11-15T11:39:34+00:00

Empowermenttrainingen

Stichting Lemat biedt Eritrese statushouders empowermenttrainingen aan. Tijdens deze trainingen bespreken we de Nederlandse normen en waarden op een interactieve manier. Maar ook verschillen tussen de twee culturen komen aan bod en waarom integreren zo belangrijk is.

Wij coachen Eritrese statushouders op een motiverende manier en stellen daarbij het belang van scholing voorop. We bespreken onderwerpen als tijdsbesef en planning in Nederland maar ook de ogenschijnlijk passievere houding van de nieuwkomers tegenover het directe en assertieve gedrag van Nederlanders. We praten over begrippen als eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid en over het belang van voor jezelf opkomen. Onze trainers leggen de culturele verschillen uit en waar ze vandaan komen.

Afgestemde trainingen Eritrese statushouders

Met de betrokken organisatie bespreken we vooraf het trainingsprogramma, de knelpunten die de nieuwkomers dagelijks tegenkomen en de uitdagingen van professionals. Zo proberen we toenadering en verbinding te maken. De trainingen zijn op maat gemaakt en afgestemd op de kennisbehoefte van de deelnemers. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan specifieke obstakels en knelpunten. Daarbij is Tigrinya de voertaal maar waar het kan, gebruiken we Nederlands.