Corona Helpdesk voor Statushouders

 

 

Met het corona-virus hebben wij onze werkzaamheden stilgelegd. We geven momenteel geen trainingen/workshops, maar hebben in samenwerking met  Stichting Nieuwlander, Syrische Vrijwilligers Nederland, Cultuur in Harmonie, Syrisch Kurdisch Informatiepunt, Hello Breda, Centering Pregnancy een helpdesk opgezet.

Alle partners merkten de paniek bij de nieuwkomers tijdens het corona-virus. Velen wisten niet wat er aan de hand was. Moeders brachten hun kinderen naar school, terwijl de scholen gesloten waren. Dit soort gevallen kwamen helaas veel voor. Hoe kunnen wij hen helpen? We moesten aan van alles denken. Hoe doen we dit op afstand? Wat hebben we allemaal nodig? Na veel sparren zijn we gezamenlijk tot de Corona Helpdesk voor Statushouders gekomen.

De Corona Helpdesk voor Statushouders is een initiatief van de organisaties die samen het Corona Actiecomité Statushouders (CAS) vormen. We zijn werkzaam op de werkdag van 14.00-16.00 op het landelijk bereikbare telefoonnummer 085-5808800.

Waarom een Corona Helpdesk voor Statushouders?

De meeste informatie over Corona is in het Nederlands. Onder 100.000 nieuwkomers zijn er nog veel mensen die onvoldoende de taal beheersen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland de juiste informatie krijgt. Daarom zijn wij 5 dagen bereikbaar voor vragen omtrent het corona-virus.

Hoe werkt het?
Nieuwkomers kunnen telefonisch hun vragen stellen in het Arabisch of Tigrinya. Indien de medewerker niet direct antwoord kan geven, dan worden ze teruggebeld door onze specialistenteam. 

Meer informatie over de helpdesk vind je hier. Hier worden verschillende video’s gedeeld, artikelen en kan je terecht voor vragen.

Er zijn inmiddels mooie artikelen verschenen omtrent de helpdesk in OneWorld, Voice of America en

2020-04-18T20:26:37+00:00