Mooie ontwikkelingen in Rotterdam

Mooie ontwikkelingen in Rotterdam

‘Integreren doen wij samen’ draait op volle toeren! Wat we doen? Lemat begeleidt Eritrese nieuwkomers in Rotterdam op allerlei vlakken. Op deze manier proberen we de kloof tussen de Nederlandse samenleving te verkleinen. Heel concreet doen we dat met empowermenttrainingen. Zo krijgt een groep van zo’n dertig Eritrese nieuwkomers op Rotterdam-Zuid begeleiding op het gebied van empowerment, taalvaardigheid en computerskills. Maar ook onderwerpen als gezondheid en financiën komen aan bod. In samenwerking met Vertelhuis Belvédère en kunstproject Boerenzij stimuleren we het contact met andere wijkbewoners.

Brede begeleiding

Met empowermenttrainingen, studieloopbaanbegeleiding en verbinding met de stad, proberen we de zelfredzaamheid te verbeteren. Samen ontspannen tijdens gezellige activiteiten, dat hoort er ook bij. Een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp of een fijn potje volleybal bijvoorbeeld.

‘Integreren doen wij samen’ wordt mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, VSBfonds, Fonds DBL en het Sint Laurensfonds. Volg ook onze Facebook-pagina. We zijn namelijk druk met de organisatie van een Eritrees festival. Later meer!

2019-03-11T16:56:07+00:00