Empowermenttrainingen aan groepen Eritrese nieuwkomers

Empowermenttrainingen aan groepen Eritrese nieuwkomers

Hoe kom je voor jezelf op en hoe belangrijk is bijvoorbeeld planning in Nederland? Deze vragen beantwoorden wij tijdens diverse landelijke empowermenttrainingen aan groepen Eritrese statushouders. Tijdens de trainingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo bespreken we de cultuurverschillen en het belang van inburgering. Ook wordt met rollenspellen gewerkt aan het versterken van soft-skills.

Empowerment voor Eritrese statushouders

OneWorld kwam een kijkje nemen en woonde een van onze trainingen bij, gegeven door onze trainers Zewdi Fesahazion en Daniel Habtab in het Groningse Winsum. Dit empowermenttraject is onderdeel van het project ‘Eritrese Nederlanders‘ dat wij in samenwerking met VluchtelingenWerk Noord Nederland uitvoeren in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Met dit traject geven we Eritrese statushouders een extra steuntje in de rug. Vluchtelingenwerk Nederland gaat vervolgens verder met een activeringstraject. Andere Eritrese nieuwkomers, al langere tijd in Nederland, helpen dan bijvoorbeeld bij het maken van toekomstplan.

Eindredactrice Seada Nourhussen van OneWorld Magazine heeft een prachtig artikel geschreven naar aanleiding van haar bezoek aan Winsum. Het werd een mooi stuk dat een goede impressie van onze trainingen geeft.

‘Oudkomers helpen nieuwkomers’ in OneWorld Magazine

In het artikel beschrijft Saeda heel concreet de onderwerpen die in de training in het oer-Hollandse Winsum aan bod komen. Het gaat om onderwerpen als naar het Eurovisiesongfestival kijken, het nieuws, leuke dingen doen en zwemles volgen. Verder beschrijft ze de sfeer tijdens de training en hoe de verschillende deelnemers meedoen. Soms in het Nederlands, soms in Tigrinya.

Saeda vertelt in haar stuk heel helder over waar de Eritrese statushouders in het dagelijks leven tegenaan lopen. Bovendien bood het artikel onze Milka een prachtig platform om de missie en visie van Stichting Lemat voor het voetlicht te brengen. En dat is zeker gelukt. Ben je nieuwsgierig naar het artikel ‘Oudkomers helpen nieuwkomers’ van Saeda Nourhussen in OneWorld Magazine? Lees hier het volledige artikel.

2018-10-04T14:08:25+00:00